SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungby GK
Gymnastik
Historia om klubben

Ljungby Gymnastikklubb bildades enligt uppgift – hämtade från Smålands Idrottsförbunds anteckningar - den 15 september 1925. Från de första årens verksamhet finns endast anteckningar från muntliga uppgifter berättade av en äldre generation som kände till något om verksamheten. Namnet på klubben var, ända fram till 1953, Ljungby Kvinnliga Gymnastikklubb. På 50-talet startade även pojkarna med gymnastik och klubben bytte namn till Ljungby Gymnastikklubb.

 

Initiativet att starta klubben 1925 togs av Anna Hjelmqvist, då pensionerad gymnastikdirektör, Annie Bergström och Helga Samuelsson. Förutom dessa tre, som bildade styrelse, var det ytterligare ett 10-tal som anslöt sig till klubben vid starten.

 

Det första problemet som den nystartade klubben fick ta itu med var lokalfrågan. Den enda lokal i Ljungby som var lämplig för gymnastik var folkskolans lokal, som låg vid församlingshemmet. Efter en tid lyckades man få hyra denna lokal, delvis beroende på att några av köpingens kända damer var anslutna. Den gymnastik som främst utövades var den fristående gymnastiken efter gammalt Lingmönster.

Ur ”Ljungby Gymnastikklubb -75år i gymnastikens tjänst” av Malin Karlsson

 

Ljungby Gymnastikklubb har alltid haft två sektioner, redskapsgymnastik och gruppgymnastik, men den 21 Maj 2012 valde Ljungby Gymnastikklubb att dela de två sektionerna dem haft, gruppträningsgymnastiken och redskapsgymnastiken, i två olika föreningar. Så nu är Ljungby Gymnastikklubb endast redskapsgymnastik.

 

 
Våra sponsorer
Stöd vår förening handla ifrån: