Hoppa till sidans innehåll

Svenska Gymnastikförbundet


Efter avslutat VM har det nu bekräftats av Internationella Gymnastikförbundet FIG att Jonna Adlerteg och David Rumbutis prestationer räckte till att säkra kvalplatser för OS i Tokyo 2020.
 
Bristen på idrottshallar är stor i Sverige och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare.
 
Kvaltävlingen på VM i manlig artistisk gymnastik i Stuttgart har just avslutats och prognosen är att David Rumbutis, genom sin prestation i mångkamp, har placerat sig på en kvalplats till OS i Tokyo.
 
David Rumbutis, Kim Wanström och Kalle Idesjö har idag tävlat i VM manlig artistisk gymnastik i Stuttgart och visat upp fina prestationer på tävlingsgolvet.
 

Gymnastikforum 2019

(2019-10-07 13:16)
I helgen samlades 250 gymnastikentusiaster från hela Sverige på Scandic Infra City i Stockholm för att ta del av Gymnastikforum 2019. Det blev en fullspäckad helg med workshops, föreläsning och möten mellan människor som brinner för gymnastik.
 
Dagens finalpass i DMT blev en tät toppstrid där Lina Sjöberg slutade på andra plats bakom ryskan Aleksandra Bonartseva.
 
Kvaltävlingen på VM i artistisk gymnastik i Stuttgart är nu avslutad. Prognosen är att Jonna Adlerteg, genom sin prestation i mångkamp, har placerat sig på en kvalplats till OS i Tokyo.
 
Sviktande golv gjorde trampolinhoppningen extra utmanande i kvalet, i synnerhet på herrsidan, där höjden är högre och marginalerna mindre. På damsidan gjorde Lina Sjöberg en bättre tävling och inför morgondagens final i DMT ligger hon i topp.
 
Idag har Gymnastikförbundets styrelse fattat beslut om att utesluta Höga Kusten GK som medlem.
 
Jonna Adlerteg och Jessica Castles har tävlat klart i VM i Stuttgart och det fanns både toppar och dalar under dagens tävling.
 
Vår kollega Moa ska snart gå på föräldraledighet och nu söker vi en vikarie för henne. Är du intresserad av e-handel och kommunikation – läs mer!
 
Den 4-13 oktober går VM i artistisk gymnastik i Stuttgart, Tyskland. Hela 500 gymnaster från över 90 länder deltar på VM, där alla finaler sänds via SVT.
 
Syftet med Idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Sök senast 30 september.
 
I den första världscupen någonsin i DMT hade Sverige två gymnaster i final - Gustav Tingelöf och Lina Sjöberg, båda hemmahörande i Uppsala GF.
 
Idag på morgonen har Lina Sjöberg, Oscar Smith och Gustav Tingelöf genomfört sina kvaltävlingar i världscupen i trampolin och DMT.
 

 

 

Stöd vår förening

handla ifrån:

 Sponsorhuset 

 

 

Antal besökare

besöksräknare 

                                                   LGK 

Postadress:
Ljungby Gymnastikklubb - Gymnastik
Majt Abelson, Bollstad Smedatorpet
34193 Bolmsö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ljungbygymnastikklubb@hotmail.com

Se all info