Hoppa till sidans innehåll

Svenska Gymnastikförbundet


Vi påminner om att ansökan till LOK-stöd för aktiviteter bedrivna under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019.
 
Pelle Malmborg, så heter Gymnastikförbundets nya generalsekreterare. Han kommer närmast från Saab Kockums AB, där han arbetar som Head of Ship.
 
Den 9 november avgörs Nordiska mästerskapen i truppgymnastik i Drammen, Norge. På NM deltar de lag som kvalificerade sig under SM-veckan i Malmö.
 
Nu är det dags att markera den 5-6 oktober i kalendern. Då äger Gymnastikforum rum - mötesplatsen där föreningar, förtroendevalda, nationella kommittéer och anställda på Gymnastikförbundet provtrycker och diskuterar framtiden för Svensk Gymnastik.
 
Under torsdagen avgjordes mångkampsfinalen i manlig artistisk gymnastik på EYOF i Baku. Svensk gymnast i finalen var Marcus Stenberg som placerade sig på 21:a plats.
 
I lagtävligen kom tjejerna på 16:e plats och mångkampstävlingen i kvinnlig artistisk gymnastik innehåll både fina resultat och fall.
 
Dagens lagtävling och kval till mångkamp samt grenfinaler blev en succé för de svenska killarna.
 
Förberedelserna är redan i fullgång inför nästa EUROGYM 2020 som genomförs mellan den 12–16 juli i Reykjavik på Island.
 
Den artistiska gymnastiken inleds 23 juli med kvaltävlingar och avslutas 27 juli med grenfinaler. Sex gymnaster, tre tjejer och tre killar, representerar Sverige under mästerskapet.
 
I specialgrenen "tripplar" som avslutade årets EM i hopprep tog Isa Vigren från Kämpinge gymnastikförening hem bronset.
 
Från Sverige tävlade fyra damer och två herrar i de individuella EM-tävlingarna. Konkurrensen var hård då nivån var hög och trots mycket väl genomförda tävlingar räckte det inte hela vägen idag.
 
Under lördagseftermiddagen avgjordes EM i hoppreps lagtävlingar för damer i österrikiska Graz. Det svenska laget med b.la. den svenska mästarinnan Sara Nässel vann ett grenguld och kom på fjärde plats i totaltävlingen.
 
Välkommen att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 3 augusti 2019.
 

EM i hopprep 2019

(2019-07-17 13:47)
EM i hopprep avgörs i Graz, Österrike, 19-21 juli. Följ tävlingarna via streaming.
 
Vår verksamhet slutar aldrig fascinera mig. En snabb tillbakablick från februari/mars då jag skrev till er alla senast gör att i alla fall jag stolt sträcka på mig att få tillhöra detta sammanhang – Svensk Gymnastik.
 

 

 

Stöd vår förening

handla ifrån:

 Sponsorhuset 

 

 

Antal besökare

besöksräknare 

                                                   LGK 

Postadress:
Ljungby Gymnastikklubb - Gymnastik
Majt Abelson, Bollstad Smedatorpet
34193 Bolmsö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ljungbygymnastikklubb@hotmail.com

Se all info